4 handige schoonmaaktips van Cleaning Masters

U kan heel wat tijd en geld besparen door slim en efficiënt schoon te maken. Onze cleaning masters weten als geen ander welke handige schoonmaaktips en -tricks u van pas kunnen komen. Laat u inspireren door hun slimste schoonmaakgeheimen, van eenvoudige trucs tot professionele en handige schoonmaaktips, en ontdek hoe u met deze kleine aanpassingen uw schoonmaakroutine ingrijpend kan veranderen.

1.     Wees goed voorbereid

Als u efficiënt aan de slag wil, is het handig om een plan van aanpak te hebben. Natuurlijk werken onze cleaning masters op een manier die voor hen het beste werkt, rekening houdend met onze vaste regels en protocollen.

Schoonmaakpersoneel - schoonmaker - schoonmaakster - Cleaning Masters - Multi Masters Group - handige schoonmaaktips

Een goede voorbereiding zorgt niet alleen voor een kwalitatief eindresultaat. Onze masters besparen ook veel tijd, voor zichzelf en voor uw personeel. Ze werken soms ook tijdens de werktijden van uw medewerkers. Het is dan van belang dat alles vlot verloopt, zodat uw mensen zo weinig mogelijk last ondervinden.

2.     Maak efficiënt schoon

Werk van boven naar beneden en van links naar rechts. Zo vermijdt u dat uw pas schoongemaakte oppervlakken opnieuw vuil worden. Dit geldt vooral voor muren, ramen en meubels. Het is ook efficiënter, omdat u voorkomt dat u bepaalde delen dubbel schoonmaakt. Bovendien zorgt deze systematische aanpak voor een grondiger resultaat.

3.     Poets met microvezeldoeken

Microvezeldoeken zijn een baanbrekende innovatie die het schoonmaakproces aanzienlijk verbeterd hebben. Dankzij hun ultrafijne vezels nemen ze stof, vuil en bacteriën effectiever op dan traditionele schoonmaakdoeken, waardoor ieder oppervlak grondiger gereinigd wordt.

Schoonmaak - schoonmaken - microvezeldoek - bureau poetsen - Cleaning Masters - Multi Masters Group - schoonmaaktips

Naast hun snelle en effectieve werking, zijn ze ook nog eens uiterst duurzaam en goed voor de gezondheid. Twee belangrijke pijlers die Multi Masters Group belangrijk vindt in het resultaat van haar werk. Wist u dat microvezeldoeken gebruikt worden bij het desinfecteren van oppervlakken in ziekenhuizen? Door hun doeltreffende opname van bacteriën en micro-organismen is dit het geschikte materiaal bij uitstek.

Hun duurzaamheid hebben ze dan weer te danken aan het feit dat ze niet veel extra middelen nodig hebben om efficiënt te werken. Met water en eventueel wat zeep nemen ze stof en vuil in een mum van tijd op en zelfs na vele wasbeurten blijft het materiaal in optimale conditie. Hierdoor bespaart u aanzienlijk op schoonmaakmiddelen en afval.

4.     Gebruik een schoonmaakschema voor vaak vergeten plekjes

In een organisatie wordt het schoonmaken van moeilijk bereikbare plaatsen vaak over het hoofd gezien. Op plekken zoals de gootsteen of vaatwasser, ventilatieopeningen en hoge kasten kunnen stof, vuil en bacteriën ophopen en zorgen voor een ongezond binnenklimaat. Door een schema in te stellen voor regelmatige schoonmaak van deze plekken, vermindert u de hoeveelheid stof en vuil in de lucht, wat leidt tot minder allergieën en mogelijke ademhalingsproblemen bij werknemers.

Heeft u na het lezen van deze schoonmaaktips nog vragen of wenst u meer informatie over Cleaning Masters? Klik dan op onderstaande knoppen.

Terug naar boven