Duurzaam groenonderhoud: zo zorgt u voor een gezonder leefmilieu

De term ‘duurzaamheid’ is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Als bedrijf is het essentieel om mee te bewegen met deze groene trend en te kiezen voor duurzaam groenonderhoud. Bij Multi Masters Group omarmen we deze tendens door sterke, duurzame samenwerkingen aan te gaan met onze klanten. Bij het groenonderhoud krijgt de term duurzaamheid een extra betekenis: aandacht voor mens en milieu. Hoe zorgt u ervoor dat uw bedrijfsparking of groene zone bijdraagt aan een beter leefmilieu voor iedereen? Onze experts van Green Masters delen graag hun adviezen.

duurzaam groenonderhoud - vlinder - bloem - monarchvlinder - Green Masters - Multi Masters Group

Groen, groener, groenst

Er zijn een heleboel manieren om op een milieuvriendelijke manier het groen in of aan uw bedrijf of rond uw parking te onderhouden. Denk maar aan een elektrische grasmaaier of alternatieve onkruidbestrijding zonder schadelijke stoffen. Maar het is ook belangrijk dat u de natuur haar werk laat doen. En een natuurvriendelijke buitenomgeving trekt ook vogels en insecten aan, die op hun beurt zorgen voor een gezond biotoop.

Duurzaam groenonderhoud vraagt om verstandig omgaan met water

In de zomer halen veel mensen hun gazonsproeiers en gieters tevoorschijn. Maar wist u dat u jaarlijks tot wel 1000 liter drinkwater verspilt voor het onderhoud van uw tuin? Dat kan anders! Met een regenton vangt u regenwater op en bewaart u het efficiënt tot u het nodig hebt. Geef bloemen en planten bij voorkeur ‘s ochtends water, zodat het goed kan intrekken en de grond minder gevoelig wordt voor schimmels.

Tuinman - haagschaar op batterij - Green Masters - Multi Masters Group

Milieuvriendelijk omgaan met uw tuin betekent ook dat u de aanwezigheid van broeikasgassen in uw omgeving tot een minimum beperkt. Dankzij het gebruik van elektrische tuinmachines of toestellen met een herlaadbare batterij zorgt u voor een schone en geurloze atmosfeer. Daarnaast geniet uw omgeving van meer rust, want een elektrische grasmaaier of haagschaar maakt minder lawaai dan een benzinemodel en is efficiënter in gebruik.

Opgeruimd staat netjes

Een ander aspect van duurzaamheid is het correct opruimen en sorteren van afval. Dankzij biologisch afbreekbare vuilniszakken, die tegenwoordig overal te verkrijgen zijn, gaat u op een duurzame manier om met afvalverwerking. Zo vermindert u de aanwezigheid en negatieve effecten van plastics en draagt u een steentje bij aan recycling. Daarnaast is de productie goedkoper dan traditionele verpakkingen, omdat er gebruikgemaakt wordt van natuurlijke materialen zoals plantenvezels.

Duurzaam groenonderhoud - composteren

Daarnaast is composteren ook een makkelijke manier om uw omgeving duurzamer te maken. Door dit op de juiste manier te doen, vermindert u afval door de verwerking van eigen groente-, fruit- en tuinafval. Dit bespaart ook energie. Bovendien krijgt u aan het einde van het proces milieuvriendelijke bemesting voor planten en bloemen.

Kies voor een duurzaam ontwerp

Bent u bezig met de (her)aanleg van de groene zones in of aan uw bedrijf? Kies dan voor een duurzaam ontwerp. De geschikte combinatie van bomen en planten en duurzame tuinverharding maakt van uw professionele buitenomgeving een milieuvriendelijk totaalplaatje. Vlinderstruiken, siergras en zonnehoed geven uw tuin niet alleen een prachtige uitstraling, maar zijn ook uiterst onderhoudsvriendelijk. Wie onderhoudsarme bomen zoekt, kiest dan weer best voor wintergroene bomen die hun kleur en bladeren niet verliezen. Denk maar aan steeneik, hulst of laurier. Naast taxus is ook laurier één van de populairste keuzes voor een duurzame tuinafscheiding.

Bovendien speelt ook de indeling van de tuin een grote rol binnen het duurzaam groenonderhoud. U moet als het ware een ecosysteem voor uzelf, planten en dieren creëren om tot een duurzame look en feel te komen die efficiënt te onderhouden is. Alles draait om slimme materiaalkeuzes, met name herbruikbare en lokale materialen. Kies voor planten die zowel tegen de droogte als tegen hevige regenbuien kunnen en ga voor minstens één grote boom of heester. Bomen bieden namelijk schaduw, produceren zuurstof en geven vogels onderdak. Allemaal zaken die u nodig heeft voor een gezonde omgeving.

Green Masters kiest resoluut voor duurzaam groenonderhoud

Als professionele partner helpt Green Masters u met duurzaam groenonderhoud. Onze specialisten weten precies hoe ze uw groene zone nog groener kunnen maken. Met een frisse, gezonde omgeving voor uw medewerkers en bezoekers als resultaat!

Terug naar boven