Hand wash day 2024: tips rond handhygiëne op het werk

Of u nu op kantoor, in een winkel of een zorginstelling werkt – schone handen zijn essentieel om gezond te blijven en kwalitatief werk te leveren. Vandaag, op Hand Wash Day, brengen wij handhygiëne extra onder de aandacht. Wij bundelen enkele tips van Hygi Masters om uw handhygiëne naar een hoger niveau te tillen.

Automatische zeepdispensers

Automatische zeepdispensers in de toiletten of keuken zijn een must-have in uw onderneming. Naast het feit dat u ze niet hoeft aan te raken en ze bacteriën niet verder verspreiden, gaan ze ook verspilling tegen doordat ze steeds de juiste hoeveelheid zeep geven. Een absolute win-win voor wie kiest voor handhygiëne.

Hand wash day 2024 - handhygiëne - handen wassen

Desinfecterende handgels

Afhankelijk van uw werkplek is het aangewezen uw handen regelmatig te ontsmetten. Logischerwijs ontsmet het personeel in zorginstellingen de handen vaker dan medewerkers in andere sectoren. Maar ook op de sites van Multi Masters Group vindt u op verschillende plaatsen automatische hand sanitizers. Zo beperken we de vermenigvuldiging van bacteriën doorheen de dag.

Handdroger of papieren handdoeken

Hoe droger uw handen, hoe minder virussen en bacteriën hierop overleven. Gebruik een handdroger of papieren handdoek om te voorkomen dat u dezelfde handdoek gebruikt als anderen.

Instructies voor handen wassen

Uw handen correct wassen? Wij maken u wegwijs in de wereld van de handhygiëne!

  1. Maak uw handen goed nat en neem vloeibare zeep.
  2. Wrijf uw handen 20 seconden lang over elkaar.
  3. Vergeet niet tussen uw vingers, onder uw nagels, aan uw polsen en vingertoppen te wassen.
  4. Spoel de zeep zorgvuldig af met water.
  5. Droog uw handen goed af. Vergeet daarbij de huid tussen de vingers niet.
  6. Desinfecteer indien nodig uw handen met alcoholgel.
Hand wash day 2024 - handen wassen - aandacht voor handhygiëne

Facts en figures

Wist u dat u gemiddeld duizend verschillende oppervlakken per dag aanraakt? In diezelfde tijd raakt u ook tot wel 552 keer uw gezicht aan. Uw handen nemen telkens nieuwe bacteriën op, maar met de juiste handhygiëne reduceert u 70% van deze microben.

De duur voor het wassen en desinfecteren van uw handen is van groot belang. U moet uw handen minimaal 20 seconden wassen om alle bacteriën te verwijderen. Bij desinfecteren geldt een duur van 30 seconden. Daarnaast speelt de temperatuur van het water ook een rol. Om te vermijden dat uw handen uitdrogen, raden we een watertemperatuur onder de 40 °C aan.

Terug naar boven