Wat is HSEQ? Het belang van aandacht voor kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu op het werk uitgelicht

Draagt uw onderneming HSEQ (soms ook wel QHSE genoemd) hoog in het vaandel? Dan bent u als medewerker verzekerd van een veilige en gezonde werkomgeving, met oog voor kwaliteit en duurzaamheid. Bij Multi Masters Group is dat het geval, ook naar de klanten toe. Door een hoogkwalitatieve dienstverlening aan onze klanten te bieden, creëren we een veilige plek voor hun medewerkers en kunnen zij op hun beurt een kwalitatieve service aan hun cliënteel verlenen.

HSEQ aandacht voor het welzijn van de medewerkers - Multi Masters Group

De H van HSEQ: Health, de zorg voor klant en medewerker

Hoe een medewerker zich op het werk voelt, beïnvloedt zijn mentale en fysieke gezondheid. Als deze twee goed zitten, dan is hij gelukkig. Gezonde medewerkers leveren niet alleen beter werk. Maar ook op privévlak kan u er als werkgever voor zorgen dat ze goed in hun vel zitten. Door te zorgen voor een ergonomische en kwalitatieve werkomgeving waarin uw medewerkers zich thuis voelen, stimuleert u de gezondheid op de werkvloer en ver daarbuiten.

Om hier maximaal aan bij te dragen, is het belangrijk om niet alleen de ergonomie van hun werkplek te verbeteren. Een goede stoel of bureau zorgt voor comfort, maar ook een toegankelijke sfeer waar medewerkers met alles terecht kunnen, is essentieel. Zorg daarom ook voor de juiste mensen op de juiste plaats, niet in het minst op de afdeling HSEQ.

De S van HSEQ: Safety, duidelijke communicatie als topprioriteit

Wist u dat u als werkgever wettelijk verplicht bent om te zorgen voor een veilige werkomgeving? Door bepaalde regels en normen in te voeren en deze duidelijk binnen uw onderneming te communiceren, creëert u een betrouwbare plek waar iedereen zich veilig voelt. Denk maar aan verplichte trainingen, een noodplan of voorschriften inzake veiligheidskledij.

Veiligheid op het werk, een belangrijk onderdeel van HSEQ

Bij Multi Masters Group weten we dat het niet alleen draait om fysieke veiligheid, maar ook om sociale veiligheid. Door een veilige en betrouwbare plek te creëren door middel van de juiste (beschermings)middelen, voelen uw medewerkers zich beter in hun vel en voeren ze hun werk op een prettige manier uit. Werkt uw personeel in een omgeving met hoog risico? Dan is het van belang om een risico-inventarisatie uit te voeren. Zo spoor je potentiële risico’s op en weet u als bedrijf hoe u deze tot een minimum beperkt.

De E van HSEQ: Environment, uw bijdrage aan het milieu

De afgelopen jaren is duurzaamheid een integraal onderdeel van bedrijfsvoering geworden. Wij bij Multi Masters Group beperken onze ecologische voetafdruk door middel van het gebruik van milieuvriendelijke producten, en recyclebare materialen, het vergroenen van de mobiliteit en het verminderen van energieverbruik en afval. Maar je steentje bijdragen zit ook in de kleine dingen. Denk maar aan het verminderen van papierverbruik, het uitzetten van elektrische apparaten wanneer ze niet worden gebruikt, deuren en ramen sluiten of het plaatsen van een drinkwatersysteem.

De Q van HSEQ: Quality, waar klanttevredenheid centraal staat

Kwaliteit biedt u niet alleen door het verkopen of aanleveren van een hoogwaardig product of dienst. Kwaliteit uit zich ook in klanttevredenheid. Wanneer mensen een positieve ervaring met uw bedrijf delen in de vorm van een tevreden review, geeft dit ook meteen een boost aan de kwaliteit van uw onderneming. Maar die tevredenheid start natuurlijk bij een hoogwaardige aflevering van uw product of dienst. Wanneer deze voldoet aan de verwachtingen van de klant, komt de rest vanzelf.

Gezonde en gelukkige medewerkers presteren beter - Multi Masters Group

Bij Multi Masters Group is kwaliteit een topprioriteit. Door een kwaliteitsvolle dienstverlening zorgen we voor tevreden klanten. Dit zorgt dan weer voor vertrouwen en een hoge betrokkenheid van onze medewerkers, die ook bijdragen aan de algemene tevredenheid binnen onze onderneming.

Het takenpakket van een HSEQ-manager

Om het HSEQ-beleid te bewaken, schakelen veel organisaties een HSEQ-manager in. Deze persoon integreert het HSEQ-beleid naadloos in uw onderneming en betrekt medewerkers maximaal bij de uitvoering ervan. Verder voert de HSEQ-manager geregeld audits uit en stelt hij indien nodig verbeterplannen op.

Bij Multi Masters Group wordt de HSEQ-manager bijgestaan door specialisten op het vlak van gezondheid en ergonomie, veiligheid, milieu en kwaliteit.

Terug naar boven