De toekomst van de schoonmaak: wat is de beste schoonmaakrobot?

Het personeel van Cleaning Masters wordt steeds vaker bijgestaan door een schoonmaakrobot, een handige rechterhand die hun een deel van het werk uit handen neemt. Deze autonome robots poetsen uw ruimtes in een mum van tijd en dragen hun steentje bij aan een efficiënt schoonmaakproces. Maar hoever staan we de dag van vandaag met robotisering en welke is de beste schoonmaakrobot?

Het ideale hulpmiddel

Velen denken dat een schoonmaakrobot het volledige werk van onze schoonmakers uit handen neemt. Maar niets is minder waar. Een schoonmaakrobot is een handig hulpmiddel om te poetsen op toegankelijke plaatsen zoals lange gangen of open ruimtes. Maar een robot kan niet op een kast kruipen om het stof af te doen.

Schoonmaakrobot R3 - Cleaning Masters

In samenwerking met een schoonmaakrobot hebben onze cleaning masters meer tijd voor andere zaken en details. Omdat ze het werk van onze schoonmakers niet overbodig maken, spreken we van een ‘cobot’. Een collaboratieve robot die het schoonmaakproces vergemakkelijkt op een ergonomische en duurzame manier. Onze schrobzuigrobots hebben namelijk een laag waterverbruik en onze robots staan gestationeerd bij de klant.

Balans tussen mens en machine

Robotisering wordt vaak gekoppeld aan een onpersoonlijke aanpak. Maar wat dacht u van een persoonlijke begroeting, waarbij de robot u bij naam noemt? Zelfs dat is mogelijk. Onze schoonmaakrobots zijn daarnaast altijd vergezeld van een cleaning master, waardoor de persoonlijke benadering standhoudt.

De beste schoonmaakrobot van het moment volgens Cleaning Masters: R3 Vac

De R3 Vac is momenteel de meest succesvolle, autonome schoonmaakrobot die Cleaning Masters gebruikt. Na een korte opleiding bedient ons schoonmaakteam deze cobot zonder enig probleem. Daarnaast is deze robot nooit ziek en functioneert hij 7 dagen op 7. Hij heeft geen beperkingen op vlak van werkuren, waardoor er met gemak extra poetsbeurten uitgevoerd kunnen worden.

Cookie instellingen aanpassen

Hij is onze ideale partner voor een grondige, dagelijkse schoonmaak en werkt sneller dan andere schoonmaakrobots. Dankzij regelmatige updates heeft u steeds de beste versie van de robot. Bovendien worden de robots steeds doelgerichter.  De software maakt na elke update nog snellere inschattingen en poetst uw gebouwen nog efficiënter. Dit zorgt voor lagere materiaalkosten, omdat we onze robots langer kunnen inzetten.

Sinds de komst van AI wordt robotisering bespreekbaarder. Er wordt voortdurend geautomatiseerd of voorgeprogrammeerd. Maar naast de automatische functie heeft de R3 Vac ook een manuele functie, waarbij u als schoonmaker zelf de route bepaalt. De automatische functie poetst dan weer drie uur onafgebroken. De robot poetst dan in een 8-vorm, de meest efficiënte route om schoon te maken.

Terug naar boven